🏠 / Blog / La Tramolla proposa un Laboratori Escènic Feminista per a joves i adolescents del món de la dansa i el teatre

La Tramolla proposa un Laboratori Escènic Feminista per a joves i adolescents del món de la dansa i el teatre

Des de l’Associació Cultural La Tramolla us proposem un espai d’experimentació i creació des de les arts del moviment adreçada a joves entre 13 i 17 anys del món de la dansa o el teatre on a partir de les aportacions de cadascú i amb l’ajuda dels nostres professors Nita i Josep Casanova, crearem una proposta escénica tractant temes com el cos, les relacions afectives, el gènere, el sexe, els sentiments, les emocions o l’empoderament, que estrenarem el proper 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora.

Vine, crea i fes-te escoltar!

 

Adreçat a: nois i noies entre 13 i 17 anys amb experiencia en dansa o teatre (no és important tenir un gran nivel sinó motivació i ganes de participar activament en el procés).

 

Dates:

2, 3 i 4 de gener de 10:30 a 13h

24 i 25 de gener de 10:30 a 12:30h

22 i 23 de febrer de 10:30 a 12:30h

8 de març

 

Preu: 70€

 

Dirigit per:

NITA

jbhbknL’Ana Celdrán Acerete (a.k.a Nita) té 26 anys i des del 2007 que ha estat treballant a l’escola de dansa i teatre La Tramolla -anteriorment Clack Art-. En aquest espai esdevé professora de Hip Hop per a totes les edats, essent coreògrafa i referent de la companyia de dansa urbana Mad Goats -juntament amb la Sonnia-. D’altra banda, ha coordinat i realitzat espectacles amb l’escola, a més de portar part de la gestió i organització d’aquesta, coordinant tota l’àrea de dansa urbana en l’actualitat. A més, ha realitzat diferents tallers i cursos esporàdics de Hip Hop a diferents espais com centres cívics, escoles i instituts, centres d’atenció social… A la fi, la Nita és ballarina de Hip Hop a nivell social i, en aquest sentit, inclou el component cultural en la seva visió de la dansa urbana.

La seva formació en dansa ha estat principalment en Hip Hop. En aquest sentit, es forma des del 2004 a diferents espais de l’àrea de Barcelona amb un dels principals referents estatals de dansa Hip Hop: Misty-k. Però a més porta a terme una formació esporàdica en d’altres estils urbans com el Dancehall, House Dance, i Popping, tot plegat realitzant diferents workshops amb referents internacionals. Finalment realitza al 2016, a l’escola La Soul de Sabadell, una formació intensiva en diversos estils (Lockin’ amb Izaskun, Poppin’ amb Adam, Breakin amb Artis, Hip Hop amb Misty-k, Dancehall amb Rafa, House Dance amb Misty-k, Floor Work amb Carla&Sandra, Moviment Sensible amb Isaac) i, actualment, especialitzant-se en Hip Hop.

En última instància completa el seu currículum amb un batxillerat en Arts, un Grau en Sociologia per la UAB, i un Màster d’Investigació en Educació -en l’especialitat de “Desenvolupament i Gestió de les entitats per al canvi”-. En una combinació de la seva formació artística i acadèmica, s’interessa especialment per l’àmbit de l’educació, sentint un especial interès per l’expressió artística en general, concebent aquesta com a eina útil en els processos -col•lectius i individuals- de creixement, així com de comunicació i diàleg, entre d’altres. D’igual forma, entén el moviment com a element clau del desenvolupament individual i social, de manera que tracta d’incloure’l i fer-lo serir en les seva visió educativa.

 

 

JOSEP CASANOVA

fotojosepActualment cursant el treball final de grau d’ESAD (Estudis Superiors d’Art Dramàtic) en l’especialitat de teatre físic a l’Institut del Teatre de Barcelona. Practicant d’arts marcials, dansa contemporània i arts circenses.

Ha treballat tècnica Decroux amb Sophie Kasser i Stéphane Lévy, mim i pantomima clàssica amb Joan Cusó, tècnica Lecoq amb Berty Tovías i Maria Codinachs, Commedia dell’Arte amb Pepelú Guardiola, Body weather amb Andrés Corchero i tècnica de veu Fitzmaurice amb Anna Estrada.

Durant el 2016 va assistir a la casa/taller de titelles de Pepe Otal on comença a formar-se en teatre visual, construcció i manipulació d’objectes.

Amb Artescena Social (Cardedeu) participa com a docent dels tallers de teatre social que organitza durant el curs lectiu i el casal d’estiu des del 2015. Des del 2018 és monitor i professor d’acrobàcia del casal d’estiu del Gra (Granollers). També imparteix el taller de teatre del curs 2019/2020 a l’escola Montseny de Mollet del Vallès i classe de teatre i expressió corporal durant la sessió d’educació física de l’escola Can Besora de Mollet del Vallès.

Com actor ha participat en diferents espectacles amb Artescena i ha col·laborat en la dramatúrgia de “Jo sé què sóc?” (va obtenir el Premi Buero Vallejo de teatre jove de la fundació Coca-Cola al millor muntatge interdisciplinari en categoria no escolar de Catalunya 2016​), ha participat com a codirector en “Sexe…! què en sabem?” (2018), “Estratègies” (va obtenir el Premi Buero Vallejo de teatre jove de la fundació Coca-Cola al millor muntatge interdisciplinari en categoria no escolar de Catalunya 2018​) i “La b/vellesa” (2019)

Entrada similar