🏠 / Blog / ’30 anys, un acte poètic de resistència’, a La Tramolla
| |

’30 anys, un acte poètic de resistència’, a La Tramolla

Esther Freixa i Toni Cots porten una peça física per reflexionarLa voluntat de La Tramolla d’intercooperar amb les entitats de la ciutat és indubtable. Acullen associacions i plataformes ben diverses al seu edifici; munten, conjuntament amb l’Esbart Dansaire de Mollet, el Tast d’Art; i ara estrenen el seu segon cicle de Teatre de Prop programant una proposta escènica sorgida del CRA’P (Pràctiques de Creació i Recerca Artística).

L’Esther Freixa i el Toni Cots, dos dels membres directius del CRA’P, presentaran aquest dissabte (20.30 h) la peça de teatre físic 30 anys, un acte poètic de resistència, de la qual Cots n’és el dramaturg i Freixa, la intèrpret.

Freixa explica que els espectadors podran veure “un treball poètic molt íntim amb textos de l’escriptora austríaca Ingeborg Bachmann, amb reflexions sobre el món”. Tot plegat, fent una mirada tant cap a la crueltat –de les guerres de la primera meitat del segle passat–, com cap a la bellesa que els humans poden desprendre.

Amb el context actual, les referències a les guerres i els desigs de llibertat presents en la intervenció artística dels membres del CRA’P segur que portaran les reflexions del públic, no només cap als fatídics conflictes bèl·lics del segle passat, sinó també cap al dia a dia que s’està vivint a Ucraïna.

La reflexió és precisament una de les bases i de les fites d’aquesta peça tan vinculada amb el número 30. D’entrada el van incloure al títol perquè així hi surt al nom del principal llibre de Bachmann del qual s’han basat –The thirtieth Year–. També, per la reminiscència a la dècada de 1930. I, per últim, perquè consideren que –en aquesta línia de meditar i convidar a fer-ho– complir-ne 30 comporta una reflexió sobre la forma de posicionar-se a la vida.

30 anys, un acte poètic de resistència, estrenada el 2017, ha voltat per països com Itàlia i Mèxic, i “està pensada per a poc públic”. És per això que l’espai de La Tramolla els oferirà una proximitat i intimitat idònia per a l’execució.

La peça està recomanada per a majors de 16 anys, les entrades tenen un cost de 12 euros (10 euros per als socis) i es poden adquirir a latramolla.cat/entrades.

Entrada similar