L’ESCOLA

La Tramolla és l’escola d’arts escèniques de Mollet del Vallès, que des de setembre de 2014 ofereix un espai d’aprenentatge i creació en voltant de tres grans àrees.

En aquests ja gairebé deu anys de camí, hem aconseguit fer créixer i consolidar les tres àrees, a través dels nostres cursos regulars, de tal forma que avui comptem amb un projecte educatiu per cadascuna d’elles dels 3 als 99 anys, amb grups en funcionament adequats a totes les edats, nivells formatius i interessos.

tramoia tra · mo · ia

[F] 1. Conjunt de ginys i mecanismes que hi ha darrera d’un escenari per canviar els decorats, la il·luminació, els efectes especials, etc.

2. Ficció o embolic tramat amb enginy.

moll del ll. mûllus, íd

[m] 1. Peix de color vermell intens, ulls grossos i aspecte similar a la família dels serrànids.

[fig] 2. Símbol de la ciutat de Mollet del Vallès.

Aquesta oferta es complementa amb la tallers i classes de Cant, Zumba, Salsa o Yoga, la programació de tallers de diferents disciplines artístiques (principalment al voltant del Cicle d’Intensius d’Arts Escèniques a l’Estiu), l’impuls i acompanyament a companyies nascudes al centre com Mad Beats, La Petita Companyia, o la Companyia de Teatre Musical de La Tramolla i tot un seguit d’activitats culturals, educatives i artístiques que organitzem durant l’any, vehiculades a través de la nostra Associació Cultural.

Al mateix temps, oferim formació també fora del nostre centre, col·laborant amb nombroses escoles i instituts de Mollet del Vallès i d’altres ciutats properes, portant a terme projectes d’educació a través de les arts escèniques dissenyats a mida de cada centre i les seves necessitats.

“No perquè tothom sigui artista, sinó perquè ningú sigui esclau”.

Gianni Rodari

La Tramolla neix amb dos objectius complementaris:

1) Educació en i des de l’art per a la vida i la ciutadania

Som ferms convençuts de la necessitat de l’art i la cultura per a desenvolupar-nos com a persones, per créixer i aprendre a viure i a conviure. Creiem que la dansa i el teatre han de formar part de l’educació dels nostres infants i joves, i defensem la seva inclusió com a assignatures en l’educació pública. Fins que això no passi, entenem que aquesta és la nostra tasca principal, com va dir Gianni Rodari, “no perquè tothom sigui artista, sinó perquè ningú sigui esclau”.

2) La primera escola dels futurs artistes molletans

No tothom ha de ser artista, però aquelles persones amb inquietuds artístiques han de poder formar-se i desenvolupar-les. Per això, el segon objectiu de La Tramolla és ser la primera escola d’arts escèniques per als futurs actors i ballarins de Mollet i rodalies, una escola que els pugui donar les bases necessàries per iniciar amb garanties d’èxit els seus reptes creatius, professionals i formatius.