🏠 / Blog / Entrenament Cos-Veu per a actors i ballarins amb Esther Freixa

Entrenament Cos-Veu per a actors i ballarins amb Esther Freixa

Us presentem una nova proposta de La Tramolla amb l’actriu i creadora molletana Esther Freixa, dirigida a estudiants de teatre i actors i ballarins en actiu que vulguin explorar i entrenar les capacitats expressives del seu cos i veu per a la creació escènica.

TASTET D’ENTRENAMENT COS-VEU

Dissabte 20 i dissabte 27 de febrer de 10 a 14h

Total formació: 8 hores

Preu: 60€ / Alumnes de La Tramolla: 50€    

Contingut del tastet:

scale-750x750-9L’entrenament que proposo té com a finalitat generar un cos integrat on el so, la fisicalitat i la ment estiguin interactuant en tot moment.

L’objectiu d’aquest entrenament és preparar l’actor/ballarí perquè el seu cos es faci present i la seva veu pugui entrar en acció en el moment d’abordar l’escena i la creació. Desenvolupar la potencialitat del cos i la veu implica obrir registres i nous imaginaris que enriqueixin la capacitat interpretativa de cadascú, amb un cos-veu-ment disponible, perceptiu, atent i sensible.

Parteixo de diferents tècniques i disciplines a través de les quals he desenvolupat el meu propi treball escènic com intèrpret i creadora: el kalarippayattu (art marcial del sud de la Índia), el ioga, el body-weather, el contact-improvisació, el mètode bioveu, el katsugen, entre altres.

Formadora: Esther Freixa i Ràfols

esther-freixaÉs actriu/performer, creadora escènica i professora.

Al 2005 es llicencia en art dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona i des de llavors es continua formant entre Catalunya, Berlin i Índia en dansa, teatre físic, body-weather/butoh, bioveu, ioga i kalarippayattu, entre altres tècniques i disciplines, desenvolupant la seva pròpia pràctica i entrenament.

Com intèrpret treballa amb diferents companyies i artistes independents i des del 2007 col·labora continuadament amb l’actor, autor, professor i director de les arts escèniques Toni Cots.

La seva primera investigació i creació Medea (a la carta) es presenta al públic des del 2009 fins al moment. Actualment, estan treballant 30 anys, un acte poètic de resistència, una nova peça que es comença a presentar en procés. Des del 2011 comparteixen un laboratori regular sobre pràctiques col·laboratives basades en el cos amb altres artistes i persones interessades.

Des del 2005 treballa buscant línies pedagògiques que permetin la transmissió del coneixement sobre el propi cos i el fet creatiu impartint classes, tallers i cursos diversos.   Ha actuat i impartit tallers a Catalunya, Espanya, Itàlia, Alemanya, Anglaterra, Holanda, Mèxic, Veneçuela, Líban i Índia.

Paral·lelament acompanya processos de creació d’artistes independents i fa assessorament dramatúrgic i de moviment escènic per diferents projectes.

Des del 2006 gestiona diversos espais de suport a la creació, investigació i exhibició de les arts escèniques. És membre fundadora de CRA’P – pràctiques de creació i recerca artística.

 

Reserva la teva plaça enviant un mail a info@latramolla.cat