🏠 / Blog / La Tramolla organitza dues jornades teatrals a escoles de Mollet i estrena la seva primera producció de teatre infantil

La Tramolla organitza dues jornades teatrals a escoles de Mollet i estrena la seva primera producció de teatre infantil

Es tracta d’una versió del popular conte Sopa de Pedres, dirigida per Ferran Jiménez i Nita Celdrán, que posteriorment es representarà també al Jardinet del Casal Cultural

 

Aquesta setmana el Centre d’Art i Cultura La Tramolla de Mollet del Vallès aproparà el teatre a les escoles Montseny i Joan Abelló, amb la programació de dues mostres de teatre infantil. La iniciativa sorgeix de les pròpies escoles, que davant les dificultats per organitzar sortides i activitats culturals degut a la pandèmia, van proposar a La Tramolla portar el teatre als centres escolars. Així doncs, ens estrenem com a programadors teatrals!

En total seran 4 els espectacles que es representaran entre dijous i divendres a les dues escoles molletanes: “Conte de Nadal” de Charles Dickens de La Boia Teatre, “La Rateta Martina i el Ratolí Serafí” de la Companyia DeLiRi, la màgia de Pau Segalés, i una nova producció nascuda a La Tramolla i basada en el conte popular “Sopa de Pedres”, la primera obra de teatre infantil creada i produïda al centre molletà.

 

Sopa de Pedres

La idea neix a partir d’un encàrrec del col·lectiu Cucúrbita, l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental i el Consorci de Gallecs, que van encarregar a La Tramolla una dramatització del conte per a obrir les seves primeres jornades de “Cultiu Cultural”. Finalment les restriccions van obligar a celebrar aquestes jornades telemàticament, i l’encàrrec es va transformar en una creació audiovisual, però en paraules de Ferran Jiménez, director del centre, “la història de Sopa de Pedres ens va enamorar, i vam continuar treballant per transformar-la en un espectacle teatral. Quan des del Montseny i l’Abelló ens proposen de portar teatre a les escoles, vam decidir llançar-nos a la piscina, i aprofitar per fer realitat un projecte que teníem al cap fa temps: unir a gent del món del teatre i de la dansa per treballar i investigar conjuntament.”

Des de La Tramolla volem agraïr a les escoles Montseny i Joan Abelló el seu compromís amb la cultura, que ha permès que aquest projecte es pugui fer realitat. Sopa de Pedres es podrà tornar a veure el pròxim diumenge 27 de desembre al Jardinet del Casal Cultural, i serà la segona producció teatral professional nascuda al centre d’art i cultura La Tramolla, després de que El Naixement del Joglar s’estrenés aquesta tardor.