🏠 / Blog / La Tramolla participa a les jornades de suport als refugiats d’aquest cap de setmana a Mollet

La Tramolla participa a les jornades de suport als refugiats d’aquest cap de setmana a Mollet

11225252_1499043803725811_8662095016882985366_n

img_28589

Aquest cap de setmana s’organitzen a Mollet del Vallès unes jornades de suport als refugiats i refugiades de Síria.

La Tramolla participarà, juntament amb altres entitats i grups artístics de la ciutat, en un espectacle que reunirà dansa, teatre i música a Can Gomà, dissabte 14 de novembre a partir de les 19:30h.

Els diners recaptats durant les jornades aniran destinats a organitzacions que treballen sobre el terreny en territoris en conflicte a Síria, Líban o Turquia.

A continuació reproduïm la notícia publicada a Mollet a Mà sobre les jornades:

 

Jornades de suport als refugiats

L’Assemblea Popular de Mollet i la Plataforma Aturem la Guerra organitzen dos dies d’actes per sensibilitzar a la població sobre la situació dels refugiats i per recaptar recursos econòmics que es destinaran a organitzacions que treballen als països de conflicte com el Líban, Síria o Turquia.

Divendres i dissabte a la tarda l’Assemblea Popular de Mollet (APM) i la Plataforma Aturem la Guerra (PAG) organitzen unes jornades festives que serviran per “sensibilitzar la població respecte el drama de les migracions, conscienciar sobre les responsabilitats que tenim com a societat pel paper desenvolupat pel nostre Estat, i recaptar diner i destinar-los a organitzacions del territori afectat”, expliquen les entitats organitzadores.

Els actes començaran divendres, a les 21.30h a la Sala Fiveller, amb un espectacle musical amb les corals infantil i juvenil de l’Escola Municipal de Música (EMM), l’AMPACANTA, la coral del Casal Cultural, el grup Gospel EM de Parets i l’Orquestra de l’EMM.

Dissabte les jornades de suport als refugiats començaran amb una cercavila amb gegants, castellers i diables, a les 17h, al Parc de les Pruneres. Els actes continuaran al Teatre Municipal de Can Gomà, a les 19.30h, amb actuacions de música i dansa a càrrec del Conjunt Instrumental de l’EMM, la Mollet Jazz Band, l’Escola de Dansa d’Adults, CRA’P, l’Esbart Dansaire, la Tramolla i un conjunt de música irlandesa. L’acte estarà dinamitzat pel mag i clown molletà Pau Segalés. A banda dels espectacles també es realitzarà un sopar solidari (3 euros la sopa siriana i 1 o 2 euros la beguda). També a Can Gomà, l’entitat molletana Tibisma recollirà aliments i material per la comunitat sahrauí. L’entrada als espectacles serà l’aportació que cada persona vulgui fer.

A banda de la finalitat solidària i lúdica d’aquesta iniciativa, també es vol conscienciar a la població de la situació que estan vivint els refugiats. En aquest sentit, durant tots els actes que es realitzaran en les jornades es llegirà, i es repartirà entre els assistents, un manifest de suport.  “Persones refugiades n’hi ha hagut sempre però en els darrers anys el nombre s’ha disparat. Cal actuar per donar suport, analitzar les causes i ser conscients d’aquests temes que ens afecten a nivell global”, explica en Jaume Noró, membre de l’APM.  Noró també apunta que el conflicte “no s’ha d’amargar. De tant en tant ens toca viure situacions difícils i les institucions i la societat hem de fer l’acompanyament i donar suport”.

Els diners recaptats en les diverses accions d’aquestes jornades aniran destinats a les organitzacions que treballen a països de conflicte com el Líban, Síria o Turquia ja que “la majoria de gent refugiada no ve a Europa. Al Líban 1 de cada 5 persones és refugiada siriana i a Europa la xifra varia fins a 1 de cada 100”.