🏠 / Blog / L’Aiguaviva i La Tramolla fan l’estrena de ‘Newsies’ en català
| |

L’Aiguaviva i La Tramolla fan l’estrena de ‘Newsies’ en català

Un clàssic de Broadway representat per alumnes de secundària i batxillerat

Sergio CarrilloNotícia original a SomMollet

“Brutal!”. Així resumeix el director Ferran Jiménez el musical Newsies representat el cap de setmana a Can Gomà per alumnes de secundària i batxillerat de l’institut Aiguaviva.

“Van ser dues hores i no hi va haver ni una caiguda de ritme. Potser alguna nota desafinada, però res. És espectacular que hagin fet això uns nanos de primer d’ESO a batxillerat, és una passada”, hi afegeix un Jiménez completament satisfet pel resultat d’una feina que va engegar el novembre.

El director explica que aquest musical, que relata la vaga dels nois dels diaris de 1899 en què els joves venedors de diaris es van aixecar en protesta contra Joseph Pulitzer i William Randolph Hearst, mai s’havia fet en català. “És l’estrena mundial de Newsies en català. Ho he buscat i no he vist absolutament res en català”, apunta un Jiménez que ha estat l’encarregat de traduir aquest musical de Broadway de l’anglès al català.

Malgrat que sembla que a casa nostra no s’ha apostat per aquest xou, Newsies és un dels musicals predilectes que es representa arreu del continent americà per escoles i instituts. Tanmateix, sovint els centres interpreten una versió més curta que l’original, una versió júnior, però els molletans van fer l’obra íntegra a excepció de dues cançons.

Cal destacar, a més, que bona part dels periòdics que van passar per l’escenari de Can Gomà durant els espectacles eren diaris Som.

Impulsat per l’AFA i La Tramolla

L’AFA de l’Aiguaviva va contactar a principi de curs amb La Tramolla per si podien encapçalar –com a extraescolar– un musical on cadascú pogués aportar el seu granet de sorra. “Hem fet la construcció d’un musical com un vehicle educació transversal”, assegura en Ferran Jiménez, qui ha estat el professor de teatre, però també ha estat acompanyat per la Muriel Pascual, com a docent de dansa, i per l’Òscar Bretau, professor de cant.

Notícia emesa al Telenotícies de Vallès Visió del 21 de juny de 2022