🏠 / Blog / Les arts de carrer tornen l’1, 2 i 3 de setembre de la mà del festival L’Arlequí

Les arts de carrer tornen l’1, 2 i 3 de setembre de la mà del festival L’Arlequí

DFF1DD2V0AANHtx.jpg largeEls dies 1,2 i 3 de setembre torna per segon any consecutiu L’Arlequí, el festival artístic internacional que van impulsar l’any passat el Casal Cultural i l’entitat Escena Mollet. Enguany l’esdeveniment comptarà amb nou companyies de diverses disciplines artístiques i vingudes de set països diferents. “Estem molt contents que es pugui celebrar una segona edició. Esperem que torni a ser un èxit”, declarava Josep Cot, president del Casal, en la presentació que es va fer dimarts al Jardinet.

 

 

Precisament aquest espai tornarà a ser protagonista de les nits del festival, un espai on tant els dissabte 2 com el diumenge 3 de setembre es traslladarà l’activitat artística que durant la resta del dia es fa al carrer. Pel que fa als espectacles a l’espai públic, enguany l’organització ha decidit reduir els espais –Pau Casals, plaça Major i el Teatre Can Gomà–  i, sobretot, concentrar-los a la franja de la tarda i el vespre. Segons el president d’Escena Mollet i director artístic Pau Segalés, es tracta “d’esmenar els errors de l’any passat. Ens va agafar en plena onada de calor, i algunes funcions a migdia o primera hora de la tarda no acabaven d’omplir-se; en canvi, al vespre estaven plens de públic”. Així, divendres l’activitat començarà a les 20.30 h, dissabte, a les 18 h, i diumenge hi haurà només tres actuacions cap al migdia i la resta, a la tarda.
Com l’any passat, tots els espectacles seran a la gorra, un sistema de retribució que, malgrat les reserves dels organitzadors a la primera edició, “va tenir molt bona acollida i els artistes van sortir-ne molt satisfets”.

 
El programa i el cartell
D’entre les companyies convidades destaca la Fundación Tchyminigagua, un projecte de “transformació social” nascut fa més de 30 anys al barrri de Bosa –un dels més empobrits–, a Bogotà, i “l’únic que ofereix la possibilitat de veure xanques en patins, música en directe i acrobàcies”, apunten. Els altres artistes són el duo de màgia còmica Deux à la tâche, els italians Trukitrek –que vindran amb un número de titella viva–, el clown argentí Fer Catsatrofer,  el duo còmic Las Polis, l’artista de circ de Cap Verd Mantega, els titellaires italians Di  Filippo Marionette –que repeteixen a L’Arlequí amb un espectacle nou–, el músic multinstrumentista portuguès Luís Peixoto i la banda de folk Irish Corner. Com l’any passat, la cloenda al Jardinet serà un cabaret solidari.
La imatge del cartell s’inspira en la cançó Sing Blue Bird que el compositor Cece Giannotti, artista convidat de l’any passat, va escriure i composar a prinicipis d’aquest any inspirada en el festival.  “És un ocell que vola lliure”, diu Segalés.
Pel que fa als temes organitzatius, enguany el festival compta amb la col·laboració de la de l’escola La Tramolla i el grup de teatre de l’Escola Sant Gervasi. Tots dos centres i aportaran voluntaris perquè ajudin en la logística els dies del festival.

 

NOTÍCIA EXTRETA DEL DIARI CONTRAPUNT