L’equip

🏠 / L’Escola / L’Equip / Ferran Jimenez

Ferran Jiménez

Nascut a Barcelona al 1982, és actor, director i professor de teatre, especialista intervenció socioeducativa a través del teatre, teatre social i teatre de l’oprimit.

Estudia interpretació i pedagogia teatral a La Casona (BCN), la Escuela de Teatro de Buenos Aires (Argentina) i Pa’Tothom (BCN). S’especialitza com a actor i director en l’àmbit del teatre social i el teatre de l’oprimit i continua la seva formació amb mestres reconeguts internacionalment com Augusto Boal, Sanjoy Ganguly o Adrian Jackson entre altres.

Va treballar com a formador pel programa de teatre social de l’associació Pallapupas – Pallassos d’Hospital, va ser promotor i organitzador del Festival Internacional de Teatre Social i de l’Oprimit “Sin Telón” (BCN) i va ser el coordinador pedagògic del projecte de cooperació per al desenvolupament “Teatro del Oprimido para el desarrollo social y comunitario” a Mar del Plata (Argentina).

L’any 2010 promou el projecte “El teatre com a eina d’integració multicultural i resolució de conflictes” a l’escola pública Can Besora de Mollet del Vallès, que funcionarà fins a 2020. Des de 2014, dirigeix l’escola d’arts escèniques La Tramolla de Mollet del Vallès, espai que ha esdevingut de refèrencia a la ciutat a nivell educatiu, artístic i comunitari. En l’actualitat dirigeix 7 grups de tetre infantil, juvenil i d’adults a La Tramolla i coordina el projecte “Teatre a l’Escola per a descobrir i transformar el nostre món” en marxa a tres escoles públiques de Mollet.

És també formador de formadors en eines de teatre social i de l’oprimit, treballant, entre altres, a la Facultat de Pedagogia de la UAB, a la Facultat de Sociologia de la Universidad Nacional de Mar del Plata i a la Facultat de Pedagogia de la Universidad Nacional del Centro de Buenos Aires.