🏠 / Blog / Roda de premsa: presentem el nou espai i l’Associació Cultural La Tramolla

Roda de premsa: presentem el nou espai i l’Associació Cultural La Tramolla

Dilluns vam celebrar una roda de premsa al nou Espai d’Art i Creació del C/Santa Bàrbara 5 de Mollet on vam presentar a alumnes, famílies i mitjans les novetats d’aquest 2019, entre elles, dues molt importants:

1. La nostra nova casa, que hem batejat amb el nom d’Espai d’Art i Creació La Tramolla, al C/Santa Bàrbara 5

2. L’Associació Cultural La Tramolla, que tindrà la seva seu a la planta baixa del nou espai. Ja podeu fer-vos socis i sòcies per només 15€/any! (Aviat habilitarem un formulari on-line també).

Podeu consultar aquí el dossier de premsa amb tot el que vam explicar.

Aquí teniu el vídeo que ens va fer vallèsvisió.

I sota aquestes línies, la notícia publicada al diari Som Mollet: 

 

 

La Tramolla presenta el seu nou local a l’antiga escola Miguel de Cervantes de Mollet

També engeguen una nova Associació Cultural i una nova àrea de formació en circ

Cultura

Ferran Jiménez ha presentat les novetats de La Tramolla

L’escola de dansa i teatre molletana La Tramolla ha presentat aquest dilluns diverses novetats. Per una banda, la més visible, és la seva nova seu, en l’edifici de l’antiga escola Miguel de Cervantes. I per l’altra banda, també s’ha creat l’Associació Cultural La Tramolla. A més, també engeguen una nova àrea artística de formació: el circ.

“El creixement de La Tramolla”, com ha explicat el director de l’escola, Ferran Jiménez, és un dels motius que els ha portat a cercar un nou espai on ubicar l’escola. “L’anterior se’ns quedava petit”, ha assegurat. L’edifici havia estat primer una granja, i posteriorment va ser l’escola Miguel de Cervantes. Ara ja feia tres dècades que estava tancada, i La Tramolla ha “recuperat i rehabilitat aquest edifici històric, fent que torni a ser un equipament educatiu cultural per a tota la ciutat, en la confluència dels barris de Plana Lledó, Can Borrell i Santa Rosa”. El director ha agraït l’actitud dels propietaris (Pilar i Carles), que “han posat per davant la voluntat de tirar endavant aquest projecte, a altres qüestions econòmiques”.

La nova seu compta amb una sala de mostres de 70 m2 i un espai social polivalent de 50 m2, a més de lavabos; i la primera planta té una aula de 90 m2, i dues de 45 m2, així com dos vestidors i lavabos. Tanmateix, no tot l’edifici està rehabilitat, sinó que falta la meitat de la planta baixa, i també hi ha una segona planta i unes golfes que de moment estaran en desús.

Pel que fa a la nova entitat sense ànims de lucre creada, Associació Cultural La Tramolla, compta amb Ferran Jiménez –director de La Tramolla–, Jose Soriano –artista plàstic, dissenyador gràfic i il·lustrador, creador del cartell de La Nova Tramolla– i Ainhoa Morales –ballarina, professora de dansa i exdirectora de Clack-Art– com a membres de la primera junta provisional, fins a la celebració de la primera assemblea.

L’associació s’encarregarà de la gestió de l’Espai d’Art i Creació La Tramolla, la producció i programació d’esdeveniments artístics i culturals, la realització d’activitats de promoció, formació i investigació sobre les arts escèniques, l’assessorament i ajuda als joves grups, companyies i creadors locals, la participació i col·laboració amb entitats que tinguin vinculació amb els interessos propis, i l’obtenció de subvenció per aconseguir els objectiu previs. Aquest mes de gener s’han obert les inscripcions de socis a l’associació amb una quota anual de 15 euros.

Per últim, en l’acte d’inauguració del nou centre de La Tramolla, també ha presentat una darrera novetat: la formació circense serà la quarta àrea de l’escola, afegint-se a les de dansa clàssica i contemporània, dansa urbana i teatre.

Celebració de les novetats

Per celebrar aquestes tres novetats, La Tramolla organitzarà dissabte una festa inaugural que arrencarà a les 17 h amb Artristras, una històrica companyia de teatre de carrer de La Garriga que tornaran a actuar a Mollet després de gairebé 20 anys d’absència. L’actuació arrencarà al parc dels Colors i dirigirà els assistents fins a l’escola (carrer Santa Bàrbar, 5). Allà, dins i fora de l’edifici, actuaran les companyies de l’escola: Mad Goats –dansa urbana–, La petita companyia –dansa clàssica i contemporània– i El sendero de Warren –teatre–. A més, també es podrà gaudir dels espectacle itinerants de la Santa Teca (Colla Morada) i del Doctor Bombolles, dels titelles de La Boia Teatre, la màgia del molletà Pau Segalés i uns contes explicats per la conta-contes Eva Font. A més, la Colla de Torrats també portaran la banda del Moll Fer i s’encarregaran de la barra.

 

Entrada similar