🏠 / Blog / Taller de Cultura i Dancehall a La Tramolla

Taller de Cultura i Dancehall a La Tramolla

Taller de cultura i dancehall
Dijous de 19:15 a 20:45h
Del 16 d’Octubre al 9 de Desembre

 

QUÈ ÉS EL DANCEHALL?


LaNora1Quan parlem de dancehall, no estem parlant només de música o ball. També és cultura.
Sorgeix a principis dels anys 60, desenvolupant-se en els 80. És música popular jamaicana i les seves lletres parlen de les realitats que es viuen allà (factors polítics, socioeconòmics, cultura, comunitat, dia a dia, festa, etc.).

El dancehall comença com la mateixa paraula diu a les sales de ball dels ghettos i amb els soundsystems perquè es considerava que les lletres de les cançons, eren massa rudes per escoltar-se per la ràdio.

El ball es caracteritza per ser sensual amb clares referències africanes i caribenyes.

Actualment a Jamaica és un ball social que es practica a les discoteques amb cançons que nomenen els passos a seguir i a Europa s’està guanyant el seu lloc. Existeixen batalles de Freeestyle, Dancehall Queen / King Contest.

 

 

 

 

LA FORMADORA

nora2La Nora Offbeat (coneguda també com a Cirkus Princess) va néixer el 17 de gener del 87. Té actualment 27 anys.
Comença en el món del ball i la música des de ben petita. De família de DJs i artistes musicals, trepitja la seva primera escola de dansa amb 8 anyets. En tots aquests anys ha passat per el Jazz, el Hip Hop i el Funk, fins a arribar a les seves arrels àrabs amb la dansa Oriental.
Apassionada pel moviment, descobreix el Circ amb 23 anys i ingressa a dues escoles de circ consecutives a Barcelona i Granada. En aquests anys de circ té contacte amb l’acrobàcia de terra, aèria, equilibrisme, malabars, teatre i dansa contemporània.
Des de fa dos anys, torna a les arrels descobrint el Dancehall amb Karol Galindo (Misti-k) i segueix la seva especialització de Circ amb trapezi fix paral•lelament fins a l’actualitat.
En l’últim any s’ha submergit per complet en aquest món formant-se en l’àmbit de dansa amb col•lectius i ballarines com BundemSquad, Attitude Dancehall, Raquel Coroma, Amzone (Paris), Kimiko Versatile (Jamaica), Magalí Jou (Barcelona), i acostant-se a la música i cultura jamaicana, formant part activa del col•lectiu Suruma SoundSystem.

 

 

 

 

EL TALLER DE CULTURA I DANCEHALL

IMG_40565358289455 (1)L’ objectiu d’aquest taller és conèixer i profunditzar entre tots i totes les participants sobre la dansa i la cultura jamaicana. Passant pels passos Old school, Middle School i New school. Utilitzarem fonts d’informació com documentals, lletres de cançons i l’interès i l’inquietud de cadascú per crear un espai d’aprenentatge i diversió a través del moviment i ritme jamaicans.