🏠 / Blog / Presentem la programació de #TeatreDeProp a La Tramolla fins a l’estiu!
| |

Presentem la programació de #TeatreDeProp a La Tramolla fins a l’estiu!

Dues obres de producció local, una del Vallès i una del País Valencià formen aquesta segona meitat de temporada, que inclou una estrena i un premi MAX

Consulta tota la informació sobre la nostra programació teatral a www.latramolla.cat/teatredeprop

El Centre d’Art i Cultura La Tramolla de Mollet del Vallès presenta les obres del seu cicle de #TeatreDeProp pel que resta de temporada, en la seva aposta per consolidar una programació estable de teatre de petit format a la nostra ciutat.

La intenció inicial era programar cinc funcions a partir del febrer (i així es va anunciar a les xarxes fa uns dies) però per causes alienes a la nostra voluntat finalment no es podrà celebrar la funció de “La Figa” prevista pel dissabte 19 de febrer, ni hem pogut trobar una alternativa satisfactòria per a substituir-la.

Així doncs, en aquesta segona meitat de temporada La Tramolla acollirà finalment quatre funcions entre els mesos de març i maig, programant una representació el tercer dissabte de cada mes i, com a cloenda, una funció especial el darrer dissabte de maig on s’estrenarà una nova producció molletana creada en residència a La Tramolla.

Abans, però, gaudirem de tres propostes consolidades que exploren formats i llenguatges diferents i innovadors:

El dissabte 19 de març a les 20:30h s’encarregarà d’obrir el cicle, retornant a Mollet després de triomfar pels escenaris mexicans, la peça de teatre físic “30 anys, un acte poètic de resistència” creada pels fundadors de CRA’P Esther Freixa i Toni Cots. Es tracta d’una proposta arriscada, colpidora, impactant, però al mateix temps delicada, íntima i subtil, fruit de l’intens treball d’investigació que Cots i Freixa porten realitzant des de 2007 i que ja podem considerar com una de les aportacions més importants feta des de la nostra ciutat al món teatral contemporani. No som els únics en pensar-ho: segons la prestigiosa revista Proceso, 30 anys” és “una hora de trance; un viaje de ida y vuelta; al despertar, sabemos que el teatro como experiencia vital es insustituible”.

La diada de Sant Jordi, també a les 20:30h, rebrem (més de dos anys després del que teníem previst, però amb una enorme alegria!) la visita dels valencians La Bullanga, la companyia liderada pel jove creador i dramaturg Adrian Novella, una de les veus amb més projecció del panorama teatral de la comunitat veïna, amb una multi premiada proposta de teatre interactiu fora dels teatres: “Joc de Xiquetes”.

Creada per al Festival Russafa Escènica de 2016, l’obra que podrem veure a l’abril a casa nostra va guanyar el Premi MAX especial del públic 2018, a més de quedar finalista en les categories de Millor Espectacle Revelació i Millor Autoria Revelació. Pel que fa a les interpretacions, la protagonista de Joc de Xiquetes Resu Belmonte va ser guardonada entre altres amb el Premi AAPV a la millor interpretació femenina de teatre de 2019, i un dels seus protagonistes masculins, Jorge Valle, va quedar finalista aquell mateix any en la categoria de millor interpretació masculina de teatre.

El dissabte 21 de maig serà el torn de conèixer a la companyia Fata Morgana Teatre, projecte liderat pel jove poeta, escriptor, dramaturg i director rubinenc Pol Borrell Falcó, amb els que ha estrenat més d’una desena d’obres originals des de la seva creació l’any 2016, a part de publicar dues novel·les i un poemari.

De la ploma de Borrell Falcó surten també totes les històries de “Peces”, l’obra que ens presentaran a La Tramolla.

8 actors i actrius de la companyia vallesana construeixen aquest artefacte per a experimentar amb les possibilitats del microteatre, un espectacle en evolució permanent on tots els gèneres, llenguatges, registres i possibilitats hi tenen cabuda.

Finalment, com a cloenda de temporada el darrer dissabte de maig, dia 28, La Tramolla acollirà l’estrena d’un espectacle escrit, dirigit i interpretat pel jove actor molletà Pau García Morillas, que es troba des de fa uns mesos en procés de creació en residència al nostre centre de la Plana Lledó. Es tracta del monòleg “Salai, el deixeble estimat” amb el que García Morillas explora la polèmica figura del deixeble de Leonardo da Vinci.

Ja es poden adquirir les entrades per a les quatre funcions, a 12€ per al públic general i 10€ per als socis i sòcies de l’entitat, des de la web www.latramolla.cat/entrades


Dissabte 19 de març, 20:30h

i dissabte 7 de maig, 20:30h

30 ANYS, UN ACTE POÈTIC DE RESISTÈNCIA

de Toni Cots i Esther Freixa

LVSGM_30ANYS_lowres_11(1)

Aquesta proposta escènica sorgeix a partir de l’escriptura de l’Ingeborg Bachmann. Amb la seva veu, sempre present, ens qüestionem la nostra més profunda humanitat. Ens desvetlla l’ambivalència d’un món que si bé ens és cruel, aliè, limitador i ens dificulta poder viure la pròpia vida amb llibertat, també en ell podem experimentar la bellesa més subtil. Durant aquests trenta anys, fem junts un viatge d’anada i retorn des de l’oblit, obrint escletxes al temps del record i celebrant la trobada.

Toni Cots i Esther Freixa i Ràfols col·laboren des del 2007 establint un diàleg continu entorn a la creació escènica. Junts creen un llenguatge artístic que es confronta amb la mirada de l’espectador a partir de diferents aproximacions al cos i al text caracteritzades per una poètica de la intimitat, buscant com el fet teatral pot esdevenir un lloc compartit.

Dramatúrgia: Toni Cots

A l’escena: Esther Freixa i Ràfols

Amb el suport de: CRA’P – Pràctiques de creació i recerca artística

Durada: 60 minuts

Recomanada a partir de 16 anys.

ENTRADES: 12€ (10€ SOCIS)

RESERVA ARA FENT CLICK AQUÍ.


Dissabte 23 d’abril, 20:30h

JOC DE XIQUETES

de Bullanga Companyia Teatral (València)

jocdexiquetes-cartellweb

Premi Max del Públic 2018. Candidata als premis Max de millor autoria revelació i millor espectacle revelació. 

Premi a la Millor Interpretació Femenina de Teatre AAPV 2019. 

Premi a la Millor actriu i Obra Finalista al Certamen Nacional Escena Alaquàs.

Joc de xiquetes és, precisament, un joc on es mostren les pors i les expectatives dels pares a l’hora de deixar als seus fills a l’escola. També la por que tenen aquests xiquets -transmesa a vegades pels pares- de no sentir l’aprovació tant dels seus companys com dels pares com dels professors. I també, la por que senten aquests últims a causa de la sobreprotecció, cada vegada més desmesurada, cap als xiquets. En definitiva, una situació en la qual la falta de comunicació entre pares, fills i professors pot esdevenir en accions dolentes o pot quedar només en un joc que s’ha malentés.

Aquest projecte es va estrenar dintre del Festival Russafa Escènica de València, el 15 de setembre de 2016, a l’escola infantil Patufet.

jocdexiquetesweb1

Intèrprets: Resu Belmonte / Estela Martínez, Vicent Domingo / Vicent Pastor, Miguel Arnau / Sergio Escolano, Ariana Higón, Gemma Taberner y Jorge Valle / José Figueroa.

Text i direcció: Adrián Novella 

Moviment i coreografia: Alejandra García 

Assistent de direcció: José Figueroa 

Recomanada a partir de 16 anys.

ENTRADES: 12€ (10€ SOCIS)
RESERVA ARA FENT CLICK AQUÍ.


Dissabte 21 de maig, 20:30h

PECES

de Fata Morgana Teatre

peces-web1

Diverses peces on el drama i la comèdia es barregen. Una parella que no pot sortir a l’exterior perquè aquest és amenaçador, la confessió d’un home perillós, un germà que es prepara per recórrer una llarga distància, persones que es truquen per diverses raons sexuals, uns actors que representen una història terrible, cruel i de rabiosa actualitat…

Autor i director: Pol Borrell Falcó.

Intèrprets: Alexandra Arnold, Carolina Blanco, Pol Borrell Falcó, Roger Buendia, Sandra Cendra, Gerard Grau Míriam Lladó, Paula Solano.

Idioma: Català.

Durada: 80 min

Recomanada a partir de 16 anys.

ENTRADES: 12€ (10€ SOCIS)

RESERVA ARA FENT CLICK AQUÍ.


ACTE DE CLOENDA DE  LA TEMPORADA: Dissabte 28 de maig, 20:30h

ESTRENA!

SALAI, EL DEIXEBLE ESTIMAT

de Pau García Morillas

1582px-Leonardo_da_Vinci_-_Saint_John_the_Baptist_C2RMF_retouched

Seductor. Enigmàtic. Consentit. Lladre. Model. Deixeble. Amic. Amant. La figura controvertida de Salai ha estat, al llarg dels segles, qüestionada, esborrada i silenciada. Avui coneixem la veritat, el mateix Salai es persona davant de nosaltres per explicar la seva història. La veritable història darrere del deixeble més pròxim del geni del Renaixement, Leonardo Da Vinci.

Autor, director i intèrpret: Pau García Morillas.

Idioma: Català.

Durada: 60 min

Recomanada a partir de 16 anys.

ENTRADES: 12€ (10€ SOCIS)
RESERVA ARA FENT CLICK AQUÍ.

Entrada similar