🏠 / Blog / La Tramolla presenta el programa de tardor del cicle de Teatre de Prop
| |

La Tramolla presenta el programa de tardor del cicle de Teatre de Prop

La sala molletana programarà una funció el tercer dissabte de cada mes a les 20:30h

El Centre d’Art i Creació La Tramolla de Mollet del Vallès presenta la nova temporada del seu cicle de Teatre de Prop, que programa produccions de petit format el tercer dissabte de mes a les 20:30h, anunciant les obres que podrem gaudir fins a finals d’any.

Es tracta de dues produccions de La Llagosta, nascudes a La Carpa Espai Cultural, i una de La Garriga, del grup Kòmix Teatre:

L’encarregada d’obrir el cicle en aquesta ocasió és “Setze”, una proposta de La Carpa Espai Cultural dirigida per Jaime Calvet a partir d’un text d’Andrea Moreno interpretat per África Alamino, que ens presenta les inquietuds d’una noia en la vigilia del seu setzè aniversari davant la perspectiva de perdre la virginitat amb la seva parella.

Un mes després, el 19 de novembre, tornarem a veure al Jaime i l’África, en aquesta ocasió acompanyats per l’actor granollerí David Maestre a “Sempitern, generació de vidre”, un espectacle de dansa teatre on la música dels 80 serveix per parlar dels joves de 2020, les seves angoixes i les etiquetes que els posem.

L’any passat en aquest mateix cicle vam poder conèixer el treball de La Carpa amb l’obra Not Loving, també protagonitzada per Maestre sota la direcció de Calvet, poc abans de fer temporada al Versus Teatre de Barcelona, i vam quedar impresionats amb la proposta per la seva qualitat artística, la seva forma de combinar teatre de text amb dansa urbana i contemporània i la sensibilitat amb la que era capaç de connectar amb els joves d’avui, amb les seves preocupacions i inquietuds, per parlar de temes complexos sense infantilització ni condescendència. Estem molt contents de poder acollir aquestes dues noves propostes que continuen explorant les preocupacions del jovent actual i investigant innovacions formals allà on el cos es troba amb la paraula.

Finalment, dissabte 18 de desembre, tancarem la programació teatral de 2022 a La Tramolla amb la visita per primer cop del grup Kòmix Teatre de La Garriga amb la seva darrera producció: “A la lluna” d’Alberto Sanzol.

Dirigida per Joan M. Morillo i Xavier Gotanegra, “A la lluna” (obra per la qual Sanzol guanyà el Premi Ceres al Millor Autor Teatral de 2012) ens situa, precisament, a la lluna, amb vistes a la terra. Amb la raresa que dona la perspectiva de l’exili a un altre planeta, Sanzol planteja un viatge pels seus primers records, aquesta infància que al mateix temps és la infància de la democràcia a Espanya. “Para un niño era imposible saber lo que estaba pasando, pero lo intentábamos, y la excitación, el miedo, la esperanza, el caos, la palabra libertad… se quedaron grabados en nuestra memoria. Son los surcos de nuestro disco duro.” Es va estrenar l’any 2011 al Teatro La Abadía de Madrid.

Entrades ja a la venda

Així doncs, La Tramolla continua amb la seva aposta per consolidar una programació estable de teatre de prop a la ciutat, que, com dèiem quan vam iniciar el projecte, aspirem a que sigui diversa, innovadora, compromesa, arriscada, arrelada al territori, oberta al món i de qualitat.

Les entrades, a 12€ pel públic general i 10€ pels socis i sòcies de La Tramolla, ja es poden adquirir a la web www.latramolla.cat/entrades, on també trobareu un abonament de temporada per veure les tres obres per només 30€ o 25€ pels socis i sòcies.